Duurzaam ondernemen

De duurzaamheidsvisie

Bij IZEN geloven we dat duurzaam ondernemen niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor het bedrijf zelf en de samenleving als geheel. Door te investeren in duurzame technologieën en oplossingen, dragen we bij aan een schonere, gezondere en meer leefbare wereld voor de huidige en toekomstige generaties.

 

Driving on sunshine

Elektrisch wagenpark

De IZEN – fleet schakelt over naar zonne-energie. Een no-brainer als je weet dat het dakoppervlak van het bedrijf vol met hoogrendements-zonnepanelen ligt. Zo stijgt het direct verbruik en verlaagt de energiefactuur. Op die manier bevoorraden we het wagenpark van onze medewerkers én bieden we een service aan bezoekers.

Environment award

IZEN maakt deel uit van VINCI Energies Belgium. Dit stimuleert IZEN om extra innovatief voor de dag te komen en oplossingen voor hernieuwbare energie te ontwikkelen. Niet zonder resultaat, want de realisaties van IZEN maken het verschil.

Acting for a climate neutral future

IZEN gelooft en ijvert voor een wereld waarin hernieuwbare energie de enige manier is om de leefbaarheid voor vele komende generaties te garanderen. Zonne-energie in combinatie met windenergie, batterijen en waterstofopslag: we staan nog maar aan het begin van alle mogelijkheden binnen de transitie. IZEN is bewust part of the solution.

Zonne-energie voor sociale woningen in Zottegem

IZEN bouwt samen met Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek in Zottegem (en dra ook op andere locaties) complete zonne-installaties. Dit betekent een grote meerwaarde voor eigenaar en huurders. De sociale impact valt voor IZEN onder The Agility Effect. De link tussen mens – maatschappij – milieu – economie kan niet sterker gelegd worden dan in projecten als deze.

Bewust zijn van wat je doet voor de planeet

Goed doen, voelt goed. Je omschakeling naar hernieuwbare energie is niet enkel goed voor je portemonnee. Je maakt een wezenlijk verschil door je ecologische voetafdruk te verkleinen. Daar mag je best trots op zijn. Lees het verhaal van Lise die met grote ambities en bescheiden middelen een duurzaam resultaat heeft verkregen.

Vrouwen in Technologie

In deze serie richten we de schijnwerpers op vrouwen die een belangrijke rol spelen in de wereld van technologie, innovatie en wetenschap. We zullen in gesprek gaan met inspirerende vrouwelijke leiders, ondernemers en experts uit de industrie, en hun ervaringen delen. Deze serie heeft als doel om meer zichtbaarheid te geven aan vrouwen in de technologie, hun successen te vieren en anderen te inspireren om ook een carrière na te streven in dit spannende en snelgroeiende veld.

Duurzame loopbaan bevordering

Bij IZEN zijn persoonlijke groei en ontwikkeling zeer belangrijk. Wij zijn er trots op dat we onze werknemers de kans geven om te groeien en zichzelf te verbeteren.

Wanneer je bij IZEN werkt hoef je niet bang te zijn om vast te zitten in één functie voor de rest van je carrière. Integendeel, wanneer een functie niet meer helemaal juist aanvoelt gaan we samen op zoek binnen het bedrijf naar nieuwe uitdagingen en een functie waar jij kan thuiskomen.

Een helder overzicht van je zonne-opbrengst

We garanderen je een bevattelijk overzicht van de opbrengst van je zonnepanelen in je IZEN app. Dat is belangrijk, want met een energiemarkt die onderhevig is aan schommelingen door wat er in de wereld gebeurt, heb jij thuis of in je bedrijf één zekerheid: jouw persoonlijke energie-opwekking. Zo houd jij een vinger aan de pols. Je weet ten allen tijde en overal hoeveel energie jij samen met de zon opwekt.