Over IZEN

IZEN gelooft in 100% slimme energie voor werken, wonen en mobiliteit

Bij IZEN richten we ons volledig op 100% slimme energie. Wij zijn als bedrijf actief in België en Nederland en hebben als doel het realiseren van economisch rendabele en innovatieve hernieuwbare energietechnologieën. Bij het maken van productkeuzes en het uitvoeren van projecten staat doordachte efficiëntie voorop.

Hier geloven we in 100% slimme energie voor werk, wonen en mobiliteit en bouwen we doelbewust mee aan een klimaatneutrale toekomst. IZEN begeleidt overheden, bedrijven, ondernemers, zelfstandigen en particulieren op weg naar de energietransitie door middel van sterke analyse en engineering. Op deze manier kan de ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleind worden.

IZEN bestaat al 35 jaar en daarin hebben we meer dan 3 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd, goed voor een vermogen van bijna 800 MWp. Hier realiseren we grote drijvende zonneparken, zonneparken op land, solar carports en dakopstellingen en hebben daarnaast veel ervaring met grote woonprojecten en particulieren.

Met IZEN zijn we onderdeel van VINCI Energies Belgium, het grootste bouwbedrijf ter wereld dat actief is in 120 landen. De productie van hernieuwbare energie maakt momenteel 21% uit van het elektriciteitsverbruik en zal tegen 2050 naar verwachting de volledige afname faciliteren. Met IZEN’s expertise en focus op slimme energie draagt het bedrijf bij aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

 

 • 163

  MWp zonneparken geïnstalleerd

 • 10

  MWp floating zonneparken geïnstalleerd

 • 19

  MWp solar carports geïnstalleerd

 • 685

  MWp zonnedaken geïnstalleerd

 • 395788

  ton CO² uitgespaard per jaar

 • 886

  MWp totaal geïnstalleerd vermogen

Wat mensen zeggen over IZEN
IZEN is een betrouwbare partner om grote en duurzame projecten te realiseren. De experts denken mee na in functie van de noden van het project en de doelen van de eigenaar.
Adriaan De Beenhouwer, DB architects
Als bouwkundig ingenieur voel ik dat ze hun vak verstaan en meedenken naar de beste oplossingen voor de bouwheer of de opdrachtgever, de partners en het milieu.
Ian Verlinden -Verelst Woningbouw
Ik kies resoluut voor interactie tussen inhoud, vorm en omgeving. Daar hoort al meer dan dertig jaar ook het aspect duurzaamheid bij. Samen met IZEN ga ik voor functioneel, ecologisch en economisch verantwoorde gebouwen.
Herman Bogaerts – architect

Partners

Om een groeiende markt van zonne-energie te ondersteunen, werkt IZEN samen met partners. Hieronder vind je een aantal van onze belangrijkste partners.

De parking bij het kantoor van IZEN. Op de parking staan een aantal wagen waaronder ook een elektrische auto is ingeplugd is in een laadpaal. In de achtergrond zijn open, groene velden. In de voorgrond staat een groen bord met het logo van IZEN in wit.

Samen naar hernieuwbare bronnen

Zin gekregen om samen met ons te werken aan een toekomst waar energie uit hernieuwbare bronnen komen? Neem dan zeker contact op.