Oriëntatie

Adviesgesprek

Tijdens een adviesgesprek bekijkt één van onze experten, bij jou thuis of via een videogesprek, welke installatie voor jou het interessantste is. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, jouw verbruiksprofiel en het type dak. We maken zelfs al een intekening van de panelen via satellietbeelden.

De adviseur maakt op basis van al deze info een vrijblijvende offerte op maat op en helpt je verder met al je vragen.

Leg alvast de eindafrekening van je energieleverancier klaar. Zo weet de adviseur meteen wat jouw jaarverbruik is. Zorg er ook voor dat de elektrische installatie (Meter + zekeringkast) toegankelijk is zodat de adviseur deze ook kan bekijken.

Tot Snel!

Zo werken zonnepanelen

De zon is de grootste en duurzaamste bron van energie. Zonnepanelen capteren die energie via fotovoltaïsche plaatjes. Hierdoor wordt er een gelijkstroom gegenereerd. Die gelijkstroom wordt in de omvormer tot groene wisselstroom herleid waardoor de energie bruikbaar wordt door alle elektrische toestellen in je woning. De hoeveelheid stroom is afhankelijk van het maximale vermogen, 400 Wattpiek. Het vermogen van een zonnepaneel staat niet gelijk aan de opbrengst, want die is afhankelijk van de volgende factoren: de oriëntatie van je dak, de hellingsgraad, de eventuele schaduw van bomen en het aantal zonuren per dag.

Zo lang gaan zonnepanelen mee

Zonnepanelen zijn een duurzame investering. De meeste zonnepanelen hebben een garantie van 25 jaar, maar in de praktijk gaan ze zeker tot 35 jaar mee.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Bijna elk dak is geschikt voor zonnepanelen. Ook een plat dak en een dakkapel. Om te bepalen of jouw dak echt geschikt is voor zonnepanelen, kijken we naar je verbruik en de mogelijke opbrengst. De opbrengst is afhankelijk van de oriëntatie van het dak ten opzichte van de zon, de hellingsgraad van de zonnepanelen en schaduw door obstakels. Kanttekening: strooien daken en asbesthoudende daken komen niet in aanmerking voor zonnepanelen

Dit doet de omvormer

De omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om naar wisselstroom, bruikbaar in je huishouden. De juiste omvormer kiezen is niet ingewikkeld. IZEN stelt steeds de beste opties verkrijgbaar op de markt aan je voor. Wanneer je bij IZEN een offerte voor zonnepanelen aanvraagt, krijg je vanzelfsprekend advies over welke omvormer het beste past bij jouw situatie.

De recyclagebijdrage voor zonnepanelen en thuisbatterij(en) is inbegrepen

IZEN heeft een individueel afvalstoffenplan voor de recuperatie en recyclage van fotovoltaïsche zonnepanelen. Dit individueel afvalstoffenplan is goedgekeurd door OVAM.

Gebruikte zonnepanelen kunnen gratis bij IZEN worden afgeleverd (Achterstenhoek 5, 2275 Lille). Deze afgedankte zonnepanelen worden door een gespecialiseerd bedrijf verwerkt en voor 99,50 % hergebruikt.

Plan jouw adviesgesprek in

Plan nu jouw adviesgesprek met een IZEN expert in voor een aanbod op maat. Online of bij je thuis.