Offerteaanvraag & werkvoorbereiding

Nog geen offerte?

Plan in 2 stappen een adviesgesprek in met een IZEN expert via videocall of bij je thuis. Onze adviseur berekent dan een aanbod op jouw maat. Maak nu een afspraak.

Capaciteitstarief in Vlaanderen: Jouw maandpieken worden belangrijk

Vanaf 1 januari 2023 voert de Vlaamse energieregulator VREG het capaciteitstarief in voor Vlaanderen. Wie hoge afnamepieken creëert op het elektriciteitsnet, zal meer betalen dan wie zijn verbruik spreidt.

Met zonnepanelen kan je je maandpieken laag houden door zoveel mogelijk elektriciteit te verbruiken op het moment dat je installatie die produceert. Met een EMS (Energie Management Systeem) wordt de opgewekte energie van je zonnepanelen optimaal ingezet om je elektriciteitsfactuur zo laag mogelijk te houden.

Ontdek de Flowbuddy, het EMS van IZEN

Dit zijn de garanties die je krijgt op je zonnepanelen

  • 12 tot 15 jaar fysieke garantie zonnepanelen.
  • 10 jaar garantie omvormer
  • 10 jaar garantie op waterdichtheid van het dak.
  • 20 jaar garantie op het montagemateriaal.
  • 25 jaar vermogensgarantie : De lineaire vermogensgarantie op 25 jaar betekent dat het gegarandeerde vermogen van de zonnepanelen elk jaar licht daalt. Zo moeten de zonnepanelen na 10 jaar nog altijd minimum 90% van hun initieel vermogen hebben. Na 25 jaar moet dat minimum 80% van het originele vermogen zijn.

Zelf groene stroom opwekken?

Tuurlijk! Zonne-energie is onuitputtelijk en zonnepanelen zijn veel goedkoper geworden. Plan hieronder je afspraak met een IZEN-adviseur