Nazorg

Zonnepanelen aanmelden

Dagelijks onderhoudt Fluvius het elektriciteitsnet en zorgt ervoor dat het in balans blijft. Via de aanmeldingen weten zij perfect op welke punten er elektriciteit in het net stroomt. Daarom is aanmelden wettelijk verplicht voor elke zonne-installatie, ongeacht het vermogen. Meld je zonnepanelen aan met de link hieronder. Alle documenten die handig kunnen zijn bij het aanmelden, zoals een gelijkvormigheidsattest, vind je bij de documenten via de link onderaan deze pagina.

Meld je zonnepanelen aan bij Fluvius

Wie regelt de keuring en hoeveel kost het?

IZEN maakt voor jou een afspraak met een erkende keurder. De prijs van de keuring is inbegrepen in het pakket. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om vooraf de huishoudelijke elektrische installatie in orde te brengen.

Zonnepanelen aanmelden bij Fluvius

Fluvius beheert en onderhoudt het elektriciteitsnet in België. Om dit goed te kunnen doen, moet de maatschappij perfect weten hoeveel en op welke punten elektriciteit het net in stroomt. Daarom is het verplicht om je zonnepanelen aan te melden bij Fluvius. Ongeacht het vermogen. Meld nu je zonnepanelen aan via de knop hieronder. Alle nodige documenten, zoals een gelijkvormigheidsattest, kreeg je normaal na je installatie toegestuurd via mail en vind je hieronder nog eens terug.

Zonnepanelen aanmelden bij Fluvius

Heb ik recht op een premie?

Als IZEN klant heb je recht op een eenmalige premie van Fluvius, op voorwaarden dat je die premie binnen de 3 maanden na de installatie van je zonnepanelen aanvraagt en je een digitale meter hebt. Het aanvragen van de premie doe je online op de website van Fluvius nadat IZEN je dossier helemaal heeft afgewerkt en je alle documenten over jouw zonnepanelen heeft bezorgd. Houdt ook goed onze Rescert certificeringsnummer 04878 en 04102 bij de hand. Bij de aanmelding van je zonnepanelen zal je het Rescert certificeringsnummer van je zonnepanelen installateur gevraagd worden. Hiervoor kan je één van deze twee nummers doorgeven.

Rescert certificeringsnummers: 04878 en 04102

IZEN monitoring

Met de monitoring van IZEN kan je op een gebruiksvriendelijke manier de werking van jouw zonnepanelen opvolgen. Je kan de gegevens bekijken via de desktop versie met de webbrowser. Via jouw smartphone kan je de dashboards ook raadplegen met een webbrowser, je hoeft hiervoor geen mobiele app te installeren. Zo heb je altijd en overal toegang tot jouw opgewekte energie en verbruik.

Log in bij PV monitoring        Download de handleiding

Moet ik zonnepanelen reinigen?

Het glas van zonnepanelen is zelfreinigend, waardoor vuil er bij regen afspoelt. Je hoeft zonnepanelen dus niet te kuisen.

IZEN deed zelf de test door een deel van een park te reinigen en een ander deel niet. Gedurende enkele dagen was er een rendementsverschil van zo’n 3%. Maar na enkele dagen was dat verschil verdwenen. Dat komt doordat het glas automatisch gereinigd wordt door de weersomstandigheden.

Enkel wanneer je zonnepanelen plaatst in een hoek lager dan 10° of in de buurt van een bedrijf dat stof veroorzaakt, kan het interessant zijn je zonnepanelen af en toe te reinigen. Gebruik nooit een hogedrukreiniger of zeep.

Ik ben nu klaar om zonnepanelen op mijn dak te laten leggen

Heb je nog geen zonnepanelen, maar ben je na het lezen van deze pagina wel klaar om een offerte aan te vragen? Dan kan je dat bij onze snel en makkelijk online doen! Plan in 2 stappen een adviesgesprek in met een IZEN-adviseur, online of bij je thuis. Onze expert zal een persoonlijke prijs op maat van jouw specifieke situatie berekenen en samen met jouw bekijken wat jouw besparing zal zijn.

Handleidingen en gelijkvormigheidsattesten

Vind alle documenten zoals handleidingen en gelijkvormigheidsattesten in verband met jouw installatie hier.