Maak een afspraak voor jouw zonnepanelen

Plan in 2 stappen  je persoonlijke afspraak met een IZEN adviseur voor een prijsofferte op maat. Via een online video call of een plaatsbezoek bij jouw thuis.

Voordelen van zonnepanelen

  • ☀ Wek je eigen energie op
  • ☀ Counter het capaciteitstarief
  • ☀ Bespaar op je energierekening
  • ☀ Verhoog de waarde van je woning
  • ☀ Geniet van subsidies op je installatie
  • ☀ Verklein je ecologische voetafdruk, zorg voor het klimaat

We nemen je stap voor stap mee naar jouw groene toekomst

Alles wat je moet weten over zonnepanelen in 2023

Er zijn verschillende redenen om in 2023 te investeren in zonnepanelen. Een belangrijke reden is dat zonnepanelen jou thuis onafhankelijk maken van de stijgende energieprijzen. Daarnaast biedt de overheid een premie tot 750 euro voor de installatie van zonnepanelen, mits er een digitale teller aanwezig is of de aanvraag hiervoor is gedaan.

Een ander voordeel van zonnepanelen is hun lange levensduur van ongeveer 30 jaar. Dit betekent dat de investering op lange termijn sneller is terugverdient en je langer profiteert van gratis stroom. Bovendien vergen zonnepanelen weinig tot geen onderhoud. Daarnaast kun je de overtollige stroom die je zonnepanelen opwekken verkopen, wat resulteert in een lagere elektriciteitsfactuur. Dit kan vooral interessant zijn voor mensen die veel stroom verbruiken en hun energierekening willen verlagen.

De terugverdientijd van je zonnepanelen

Bij het overwegen van zonnepanelen is de terugverdientijd een belangrijke factor. Vandaag betalen zonnepanelen zichzelf terug in ongeveer 8 tot jaar. De terugverdientijd van zonnepanelen heeft met enkele factoren te maken. Een belangrijke factor is de daksituatie. Een zuidelijk gericht of plat dak zonder schaduw zijn ideale condities voor zonnepanelen. Deze condities garanderen namelijk een maximaal rendement en opbrengst. Een alternatief kan een Oost-West dak zijn, waarbij meer stroom direct verbruikt zal worden en een kleinere omvormer mogelijk is omdat het piekvermogen beter gespreid is over de dag.

Kies je voor zonnepanelen, dan krijg je opnieuw de controle over je energiefactuur. Plan jouw afspraak voor een adviesgesprek online of bij je thuis voor zonnepanelen en een thuisbatterij. De adviseur berekent wat jouw persoonlijke kosten en besparing gaat zijn.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig en beschikt mijn dak over genoeg oppervlakte?

Bij IZEN begrijpen we dat de keuze om te investeren in zonnepanelen een weloverwogen beslissing is. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw specifieke situatie en berekenen daarnaast wat de terugverdientijd zal zijn. We bieden ook een ruim assortiment van hoogwaardige zonnepanelen van gerenommeerde merken en een professionele installatie. Zo kun je zorgeloos en met een gerust hart investeren in groene energie en een duurzame toekomst.

Het aantal zonnepanelen voor je dak is afhankelijk van uw thuisverbruik en daksituatie. Onze technische adviseur maakt een berekening op maat om te kijken welk aantal zonnepanelen het best past bij jouw specifieke situatie. Bij de meeste gezinnen zien we een typisch verbruik van 4000 kWh per jaar. Hiervoor zijn ongeveer 10 tot 13 zonnepanelen nodig. Om te zien of je dak over voldoende oppervlakte beschikt zullen wij bij IZEN een complete check uitvoeren.

Daarom kiezen voor zonnepanelen van IZEN

IZEN installeert al meer dan 35 jaar zonnepanelen. Door die jarenlange ervaring kies je bij IZEN voor doorgedreven technische knowhow en een kwalitatieve uitvoering. Met onze 180 medewerkers staan we in voor de volledige installatie en nazorg. Daarnaast nemen we duurzaamheid ernstig en hebben we ambities om een fossielvrije maatschappij te creëren binnen één generatie.

Meer over onze duurzame ambities

IZEN Slimme Berekening

Kies je voor zonnepanelen, dan krijg je opnieuw de controle over je energiefactuur.

Onze technische expert maakt een slimme berekening op jouw maat. Je ziet onmiddellijk hoeveel je betaalt en wat je jaarlijks bespaart.

Aanmelden zonnepanelen

Dagelijks onderhoudt Fluvius het elektriciteitsnet en zorgt ervoor dat het in balans blijft. Via de aanmeldingen weten zij perfect op welke punten er elektriciteit in het net stroomt. Daarom is aanmelden wettelijk verplicht voor elke zonne-installatie, ongeacht het vermogen.