Warmtepomp

Daarom kies je voor een IZEN warmtepomp

Verlaag je E-PEIL

Met een warmtepomp krijg je een lager E-peil. Nieuwbouwwoningen moeten in Vlaanderen al langer voldoen aan de EPB-vereisten. Het E-peil maakt hiervan deel uit. Het is een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Door een optimalisering van de EPB-berekening brengen warmtepompen en zonneboilers het E-peil gemiddeld 20 tot 30 punten lager.

Soorten warmtepompen

Een warmtepomp haalt zijn energie voor 70-80% uit natuurlijke bronnen. Dit kan op 3 verschillende manieren. Met een lucht-water, een lucht-lucht warmtepomp of een bodemwarmtepomp. Elk van deze warmtepompen haalt energie uit de buitenlucht of de grond en zet deze op een energiezuinige manier om in warm water (vloerverwarming!) of warme lucht waarmee jij je woning kan verwarmen.

Koelen

Een warmtepomp zorgt voor verwarming, verkoeling en warm water. Koeling met een warmtepomp is een veel ‘zachtere’ manier van koelen dan met een airconditioning omdat er geen ijskoude lucht de kamer ingeblazen wordt. De extra investering voor een warmtepomp ligt lager dan die van een extra airconditioningsysteem. De IZEN – warmtepomp is dan ook nog eens energiezuiniger.

Zo werkt de IZEN warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzaam, energiezuinig en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen die op fossiele brandstof of elektriciteit werken. Een warmtepomp haalt 70 tot 80% van haar energie uit de natuur. Gratis omgevingswarmte uit de buitenlucht of uit de bodem wordt tot in de woning geleid. De warmtepomp ‘pompt’ die omgevingswarmte op naar hogere temperaturen zodat ze kan worden gebruikt voor de centrale verwarming/koeling en de productie van sanitair warm water.

Combinatie met zonnepanelen = dubbele winst

Een combinatie van een warmtepomp en zonnepanelen is de beste manier om groene warmte te produceren. De groene energie die je immers opwekt met zonnepanelen, kan je gebruiken om de warmtepomp aan te drijven. Op die manier zal de warmtepomp veel minder elektriciteit van het net verbruiken. Bij sommige installaties is het zelfs mogelijk om van bijna 100% groene energie te genieten. Door deze combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen spaar je dus niet enkel het milieu, maar zal je energiefactuur sterk dalen.

BEREKEN HET EPB VAN JOUW WONING MET IZEN

Met de rekenmodule kan je voor jouw woning zelf het EPB (Energie prestatie en Binnen klimaat) berekenen. De gegevens van de producten van IZEN zijn reeds ingeladen. Zo krijg je een vrij gedetailleerd beeld van jouw energieverbruik. EPB-berekeningen gebeuren officieel door een EPB-verslaggever. Het bepalen van EPB is een noodzakelijke stap bij nieuwbouw en grondige renovatie.

De kracht van de IZEN bodemwarmtepomp

Een bodemwarmtepomp maakt gebruik van buizen die in de grond worden aangebracht om energie op te wekken. Water dat door deze buizen stroomt, zal namelijk worden opgewarmd door aardwarmte. Daarna kan de warmtepomp deze warmte gebruiken om je woning op te warmen of voor warm drinkwater naar je kraan te sturen.

De voordelen van de IZEN lucht-/luchtwarmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een unit die buiten je woning wordt gemonteerd en een unit die binnen in je woning zit. De buitenunit neemt warmte op uit de buitenlucht en stuurt die warmte naar de binnenunit welke warme lucht je woning binnen blaast.

Zo werkt de IZEN lucht-/waterwarmtepomp

Bij de lucht-waterwarmtepomp wordt, door middel van een buitenunit en een binnenunit, energie uit de buitenlucht gehaald. Daarna wordt die energie omgezet in warm water wat gebruikt kan worden om je woning op te warmen, je in te wassen, te koken etc.

Prijsindicatie van een warmtepomp

Project

Je geeft alle nodige gegevens door over jouw bouwproject.

Warmtebehoefte

De warmtebehoefte van jouw woning wordt voor jou berekend.

Warmteafgifte

Je kiest zelf met welk warmteafgifte systeem je wil verwarmen.

SUBSIDIES

De overheid stimuleert mensen die willen overstappen naar hernieuwbare energie door middel van premies en subsidies. Ook voor het installeren van een warmtepomp worden er verschillende subsidies toegekend.

Let wel: om in aanmerking te komen voor deze subsidies dient de warmtepomp als hoofdverwarming gebruikt te worden en moet ze geplaatst worden door een gecertificeerde installateur als IZEN.

Algemene informatie over premies en subsidies met betrekking tot hernieuwbare energie.

Klaar om je woning te verwarmen met de zon?

Ben jij klaar om je woning te verwarmen op een milieuvriendelijke manier? Aarzel dan zeker niet en bereken snel jouw warmtepomp