De IZEN thuisbatterij

Thuisbatterij
Haal optimaal rendement uit je zonnepanelen. Kies voor de IZEN – thuisbatterij. Sla je zelf opgewekte stroom op voor ‘s avonds en plaats minder op het net.
Bestel een thuisbatterij via het contactformulier
DE VOORDELEN VAN EEN THUISBATTERIJ OP EEN RIJTJE
- Counter het capaciteitstarief en piekverbruik
- Bespaar op je energiefactuur
- Sla het overschot aan opgewekte hernieuwbare energie op
- Optimaliseer je energieverbruik
- Verhoog je autoconsumptie
- De IZEN – thuisbatterijen zijn uitbreidbaar/stapelbaar naar gelang de noden van je gezin
- Maak van je huis een groene leefomgeving
Met een thuisbatterij ben je zeker van een geoptimaliseerd energieverbruik. Wie een PV-installatie zonder thuisbatterij heeft, zal gemiddeld zo’n 30% van de geproduceerde stroom zelf verbruiken. De overige 70% wordt opnieuw op het net geïnjecteerd. Het is echter mogelijk om een thuisbatterij te koppelen aan je installatie. Zo sla je het overschot aan opgewekte hernieuwbare energie makkelijk op voor later gebruik.
Moet er een elektriciteitskeuring worden voorzien als je een thuisbatterij plaatst?
Ja, dit zit standaard inbegrepen in de IZEN pakketprijzen en wordt aangevraagd door IZEN na plaatsing van je zonne-installatie.
Is de recyclagebijdrage voor zonnepanelen en thuisbatterij(en) inbegrepen?
De bijdrage voor de recyclage van de thuisbatterij is inbegrepen in de IZEN offerte (= 2.39€/kg). Door deze bijdrage zal je de thuisbatterij gratis kunnen inleveren bij IZEN, Achterstenhoek 5, 2275 Lille.
Wat is de levensduur van een thuisbatterij?
IZEN werkt met een beproefde batterijtechnologie, al meer dan 10 jaar worden er thuisbatterijen in Duitsland geïnstalleerd. De levensduur van de IZEN – Pylontech thuisbatterij wordt geschat op 15 jaar. Naar garanties moet deze thuisbatterij na 10 jaar nog minstens 60% van zijn capaciteit hebben.
Hoe lang duurt het voor de thuisbatterij (4,56 kWh) volgeladen is?
Het duurt 2 uur om dit batterijpakket aan vol vermogen te laden of te ontladen. Op het moment dat er zonneproductie is en er geen verbruik is, wordt de batterij geladen. Passeert er net een wolkje voor de zon en heb je energie nodig, dan wordt je batterij ontladen. De thuisbatterij is dus een slimme sturing die ervoor zorgt dat er zo weinig mogelijk energie op het net gaat. Doorheen de dag wordt jouw batterij geladen en ontladen.

Klaar om meer van je zelf opgewekte energie te gebruiken?
Counter je piekverbruik en het capaciteitstarief.