L’O Reine – Wellnesscomplex met groene energie

L’O Reine – Wellnesscomplex met groene energie

“Als je een energie-intensieve, high-end wellness als L’O Reine met groene energie van alle warmte en comfort kan voorzien, dan kan het overal,” stelt energie-expert Tim Colpaert.
Op een boogscheut van Brussel, ingebed in het Pajottenland en met een prachtig zicht op een groene vallei, ligt L’O-Reine: een oase van rust en weldaad. Het prestigieus project is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen bouwheer Ilse Dens, Adriaan De Beenhouwer van db architecten en Tim Colpaert van IZEN en omvat 114 zonnepanelen, 3 bodemwarmtepompen én 8 thuisbatterijen!

Duurzame ecologische oplossingen

Van meet af aan was het voor architect Adriaan De Beenhouwer duidelijk dat groene energie via een combinatie van zonnepanelen en geothermische warmtepompen een wezenlijk onderdeel van het groter geheel dienden te vormen. Na meer dan tien jaar positieve ervaringen met IZEN, introduceerde hij vroeg in het proces specialist Tim Colpaert. Als energie-expert en adviseur vervoegde Tim de onderzoeksgesprekken en legde hij een autonoom geclusterde totaaloplossing op tafel. “Ik kan enkel blij worden als ik het proces en de resultaten van samenwerking overschouw. We namen de tijd om elkaar goed te leren kennen en de intrinsieke motivaties uit te spreken. Enkel door daar grondig op door te gaan, kom je tot een gedragen resultaat als dit. De investering in het relationele aspect is even belangrijk als de technische know-how en de zorgzame uitvoering van de werken.”