19 juni 2024

Volgende stap in verdere ontwikkeling van solar activiteiten

Brussel, 19 juni 2024 – IZEN, sinds eind 2019 onderdeel van VINCI Energies, gaat vanaf 19 juni verder onder de internationale merknaam Omexom. Omexom, het merk van VINCI Energies dat zich richt op energie-infrastructuur, is wereldwijd actief als leverancier van oplossingen voor opwekking, transformatie en transport van energie.

IZEN, specialist op het vlak van hernieuwbare energietechnologieën, werd in 2019 overgenomen door VINCI Energies. Na jaren van succesvolle integratie en samenwerking, is de tijd rijp om binnen de groep een volgende stap te zetten om de expertise van IZEN verder te laten groeien en ontwikkelen.

Vanaf 19 juni 2024 zal IZEN haar activiteiten verderzetten onder de merknaam Omexom, het merk van VINCI Energies dat zich richt op energie-infrastructuur. De naamswijziging heeft echter geen impact op lopende contracten, de vennootschapsnaam of andere juridische gegevens voor bestaande klanten van IZEN.

Expertise

Omexom helpt elektriciteitsproducenten, transmissie- en distributienetbeheerders en lokale en regionale overheden de belofte van de energietransitie waar te maken om zo in de toekomst de toegang tot elektriciteit te bevorderen, de bevoorrading veilig te stellen en duurzame energie te ontwikkelen. Het is als internationaal merk actief in 37 landen, met een omzet van meer dan 5 miljard euro en 24.000 werknemers verspreid over 470 business units.

Omexom biedt innovatieve oplossingen voor hernieuwbare energie, stedelijke aardgasnetwerken, opslag van elektriciteit, CO²-arme mobiliteit en beheer van energie- en transportinfrastructuur.

“Bij VINCI Energies dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. We realiseren voortdurend projecten die bijdragen tot de verbetering van het dagelijks leven en het vormgeven van de wereld van morgen. We zijn ervan overtuigd dat de toetreding tot het merk Omexom een versterking zal betekenen voor IZEN. Ze worden zo nog beter geconnecteerd met de Business Units van Omexom die wereldwijd actief zijn in dezelfde segmenten en activiteiten, wat de performance alleen maar ten goede zal komen” , aldus Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies in België.

Slimme energie

De activiteiten van IZEN blijven opereren binnen de divisie Renewable Energies. “Het blijft onze missie om kwaliteitsvolle hernieuwbare energie beschikbaar te maken voor iedereen”, zegt Bart Van Der Meersch, Managing Director Renewable Energies. “We streven nog steeds naar 100% slimme energie. Door onze bestaande organisatie verder te laten groeien onder het sterke merk Omexom, kunnen we rekenen op de technische know-how en het internationale karakter van het merk. We danken al onze

partners en klanten voor hun voortdurende steun en vertrouwen in IZEN en kijken ernaar uit om te blijven samenwerken onder de naam Omexom.”

Over Omexom

Met het oog op de voortdurende veranderingen in de energiewereld helpt Omexom zijn klanten om de energietransitie te realiseren.

Omexom zet zijn expertise op alle gebieden van elektriciteit en gas in om koolstofarme energiebronnen te bouwen, het energienet te ontwikkelen, geoptimaliseerd energiegebruik te bevorderen en innovatieve en collaboratieve oplossingen te implementeren.

Onze projecten zijn gericht op energieproducenten, transmissie- en distributiesysteembeheerders, lokale en regionale overheden en hun gebruikers in alle gebieden.

Als systeemintegrator is Omexom voortdurend op zoek naar de beste technologische opties en implementeert het de meest geschikte oplossingen voor de behoeften van zijn klanten, volledig onafhankelijk van zijn leveranciers.

Bij Omexom heeft het milieu altijd centraal gestaan en dat zal de komende jaren nog belangrijker worden. Omexom verbetert zijn aanbod door het gebruik van koolstofarme processen en gerecyclede materialen die milieuvriendelijk zijn en lanceert tegelijkertijd nieuwe koolstofarme oplossingen.

Als internationaal netwerk hebben we een omzet van 5 miljard euro, waarbij de waarden van Omexom worden gedeeld door meer dan 24.000 medewerkers in 37 landen via 470 Business Units.

Omexom is een merk van VINCI Energies.

www.omexom.be

Over VINCI Energies in België

In een wereld die voortdurend verandert, draagt VINCI Energies bij tot de ecologische transitie door mee te werken aan de grote trends in het digitale landschap en de energiesector. De teams van VINCI Energies implementeren technologieën en integreren multitechnische oplossingen op maat, van ontwerp tot implementatie, exploitatie en onderhoud. Met hun sterke lokale verankering en wendbare en innovatieve structuur hebben de 2.000 business units van VINCI Energies zich gepositioneerd in het hart van de energiekeuzes van hun klanten, door de betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid van hun infrastructuur en processen te verbeteren. VINCI Energies streeft naar wereldwijde prestaties, zorg voor de planeet, nuttig voor mensen en betrokken bij lokale gemeenschappen.

In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en VINCI Facilities, alsook via verschillende lokale merken. VINCI Energies in België telt 2.900 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 700 miljoen euro.

www.vinci-energies.be